Den kanariska regeringen godkände igår att nattklubbar, diskotek och liknande kan få hålla öppet längre än tidigare. För att få tillgodose denna möjlighet måste emellertid dessa kräva ett Covid certifikat av sina besökare.

De som väljer att göra så kan ha öppet till 04.00 på de öarna som är i restriktionskategori 1 och 2 – bland annat Gran Canaria. För de som är i kategori 3, för nuvarande endast Fuerteventura, gäller öppettider till klockan 03.00.

Dessa nya bestämmelser träder i kraft från och med midnatt idag, fredag, och gäller tills vidare till den 31 oktober. Efter en utvärdering kommer dessa nya öppettider att kunna förlängas om resultatet varit positivt.

Besökaren måste antingen uppvisa en giltigt Covid pass med komplett vaccinering eller en coronavirustest som är maximalt 48 timmar gammal.

Från myndigheternas sida ser man positivt på detta försök där myndigheterna erbjuder bättre möjligheter för en speciell bransch mot att denna svarar för en kontroll som skall motverka ökad smittospridning.

Fortfarande gäller emellertid fortsatt förbud mot dans oavsett vilken restriktionskategori som respektive ö befinner sig i.
(Canarias7)

Vaccinering