Den kanariska regeringen, sin vana trogen, sammanträdde under torsdagen för att analysera situationen Covid-19 på Kanarieöarna.

Med undantag för Fuerteventura, som inte presenterar speciellt bra siffror, så är resten av öarna på gång mot en allt bättre situation.

På grund av detta beslutade regeringen bland annat att Tenerife går från att ha varit i restriktionskategori 3 till att vara i kategori 2.

Det innebär att Fuerteventura är den enda ön för tillfället som befinner sig i kategori 3. Här är myndigheterna oroliga då smittokvoten under sju dagar är dubbelt så hög som på resten av öarna.

Gran Canaria och Tenerife befinner sig i restriktionskategori 2 och resten av öarna i kategori 1.

Vidare beslutade man att öppna nattlivet ytterligare. Som en slags kompromiss kom man fram till att nattlivet skall kunna kräva ett uppvisande av ett covid pass för att släppas in i lokalen. Som motprestation låter man nattklubbar och diskotek få hålla öppet till 04.00. För öar som är i kategori 2 sätts stängningstiden till 03l00 och skulle någon ö igen hamna i kategori 4 så får man slå igen dörrarna klockan 01.00.
(Canarias7)

Covid pass nattklubb
Diskotek Pacha