I Las Palmas finns det ett 70-tal hotell och lägenhetshotell numera. I turismens linda, och innan den södra delen av ön öppnade för turism, var antalet klart fler. Men i och med öppningen av San Agustin, Playa del Ingles etc så slogs dörrarna igen till många av de gamla hotellen i huvudstaden. Med lägen kring Canteras stranden blev det också en mycket bättre affär att bygga om hotellen och göra lägenheter för permanent boende.

På senare år har emellertid Las Palmas kommit tillbaka. Kanske inte så ofta med stora kedjehotell, men med ett rätt stort antal små boutiquehotell. Dagens utbud är mycket omfattande och bra.

Nu, den första oktober, öppnar ytterligare ett hotell i Las Palmas. Det är postverkets gamla huvudkontor som byggts om under två år och öppnar nu med 4 stjärnor och 88 dubbelrum. Läget är utmärkt. Beläget precis vid Santa Catalina parken och med utsikt över hamnen i Las Palmas är grundtanken att erbjuda boende och service för affärsresande till Las Palmas i veckorna. Men även att kunna erbjuda ett attraktivt alternativ för de som vill spendera några dagar eller en helg i storstan.

Hotel THe Lumm driver sedan tidigare flera andra hotell på Gran Canaria, bland annat hotellet i hamnen i Puerto Mogan och stadshotellet Fataga i Las Palmas.

Hotell THe Lumm erbjuder fem olika kategorier av rum samt full möjlighet till konferenser och möten. En bar och restaurang på taket erbjuder cocktails och högklassig mat med en härlig utsikt över hamnen och havet.
(Dag&Natt + Canarias7)

Hotell Folias det första som öppnade på sydsidan läs mer...

Fasad Hotell Lumm
Takpool hotelll Lumm