Ja, det blir veckan för ansvarigt drickande av öl, fritt översatt.

Den stora öltillverkaren på Kanarieöarna, företaget Compañia Cervezera de Canarias, som står bakom de lokala ölmärkena Tropical (Gran Canaria) och Dorada (Tenerife), uppger i samband med genomförandet av denna vecka att man ökat produktionen av lågalkoholigt/alkoholfritt öl med 26% under de senaste fem åren.

Detta samtidigt som man haft en generell nedgång för öl under pandemins 18 månader.

Man vill gärna marknadsföra sin nya ”Tropical 0,0” eller systerprodukterna ”Dorada Sin, Limon” och ”Dorada Sin” (sin är det spanska ordet för ”utan” – Dag&Natt komm.)

Glas med Dorada

Under kommande veckan genomför bryggeriet en rad med olika aktiviteter för att marknadsföra sina produkter med mindre eller ingen alkohol. Bland aktiviteterna märks kursverksamhet bland såväl personal, skolor, och barer/restauranger. Distributionsbilarna målas om för att bli ”alkoholfria” och på själva bryggeriet strax utanför Las Palmas kläds en av fasaderna av en 28 meter stor affisch som marknadsför ”Tropical 0,0”.

Målsättningen för bryggeriet är att 25% av produktionen skall vara utan alkohol år 2025.

Bryggeriet som direkt och indirekt sysselsätter cirka 9.000 personer på öarna, för en stark talan för att användandet av lokala produkter skall marknadsföras.

Vid sidan av Tropical och Dorada så brygger man också Stella Artois på licens. Dessutom distribuerar man kända dryckesmärken som Guinness, Budwiser, Corona, Becks, Leffe och Franziskaner. Distribution sker också av Kopparbergs sider, Red Bull, bland annat.
(Canarias7)

Gran Canaria har flera olika mikrobryggerier som gör mycket gott öl, här kan ni läsa om en av dem: Galotia Brewing

Tropical 0,0 Reklam