Gran Canaria senker nå sitt Covid-19 restriksjoner til nivå 2 denne helgen!

Nå senker man ytterligere helserestriksjonene på Gran Canaria til nivå 2 fra og med midnatt fredag 10 september. Avgjørelsen ble tatt etter at de epidemiologiske indikatorene er betydelig forbedret de seneste ukene.

Dette innebærer i praksis at denne helgen kan 75% av den totale kapasiteten på uteserveringer benyttes, og hele 50% av kapasiteten innendørs. Man kan nå samles opp til 8 personer i sosiale sammenheng eller i familiesammenkomster, selv om man ikke tilhører samme kohort. Stengetidene for spisesteder og hoteller utøkes med en time; til kl. 02.00 på natten. I tillegg kan utelivssteder, som barer, diskoteker, musikkbarer og karaokebarer holde åpent til kl. 24.00. Her vil det også være nødvendig å gi fra seg kontaktinformasjon i tilfelle det blir nødvendig med smittesporing! Det vil ikke være tillatt med dansegulv foreløpig!

Det vil fortsatt ikke være tillatt å selge alkohol på offentlige steder som parker og andre friluftsområder. Offentlig transport vil fortsette med 50% kapasitet av passasjerseter og det vil fortsatt være begrensninger når det gjelder besøk på sykehus og sykehjem.
(Canarias7)

Vaccinering