Den nuvarande perioden med realisation och nedsatta priser kommer att pågå i ytterligare en vecka på Gran Canaria. Därmed har man erbjudit befolkningen en handel med rabatter på upp till 70% under semestermånaden, augusti.

Tyvärr verkar inte detta faktum ha haft så stort inflytande som man hade önskat. Antal personer som valt att shoppa under månaden och på den REA som pågår har varit förhållandevis få.

Handlarna i Las Palmas menar att försäljningen sjunkit med mellan 20 till 30% jämfört med samma period i 2019.

Ekonomin på ön är synnerligen ansträngd och många människor lever idag på ett minimum för att få

Ducati REA

pengarna att räcka till. Kanarieöarna är också den region som idag har flest permitterade människor i landet. Givetvis orsakat av den uteblivna turismen, som i vanliga fall sysselsatt en stor del av befolkningen.

Samtidigt lider handeln av utebliven turism även på annat sätt. Vanligtvis är shopping ett populärt inslag i semestern för många. Denna handel har helt uteblivit under denna sommar.

Olika branscher klarar sig olika bra. Precis som tidigare kan man se att varor till hemmet, byggvaruhus och elektronik klarar sig förhållandevis bra. Däremot är det tuffare för kläder och skor, där nedgången har varit tydlig under hela pandemiperioden.

Nu hoppas man i första hand på skolstarten i september. För även om handeln ännu inte visar tecken på förbättring när det gäller utrustning för skolstarten, så tror man att detta kommer när augusti semestern avslutas om ungefär en vecka.

Därefter sätts förhoppningen till vintersäsongen, som visar tydliga tecken på ett återvändande av stora delar av den internationella turismen.
(Canarias7)

Skyltfönster