Union Deportiva Las Palmas, Gran Canarias bästa fotbollslag, spelar för närvarande i división 2. Eller division 2A som den egentligen heter i landet. Laget har stora förväntningar på säsongen och siktar på att åtminstone hamna i den grupp av lag som spelar play off till ”La Liga” till nästa år.

För tillfället har man hunnit spela två matcher denna säsong. En säsongsöppning som verkligen får sätta Las Palmas på prov. Man började nämligen säsongen med att spela mot Valladolid, ett av de lag som åkte ur La Liga i fjol. Resultatet, 1-1, får anses vara acceptabelt. Den andra matchen, som spelades igår, söndag, slutade 0-0. Även i detta fallet var motståndarna ett lag som i fjol åkte ur La Liga. Och inte nog med det. Kommande fredag spelas tredje matchen, och Las Palmas får då som motståndare det tredje laget som åkte ur La Liga i fjol. Matchen spelas på hemmaplan, och motståndare då är laget från Huesca på spanska fastlandet.

Hittills har man alltså klarat sig relativt bra, med tanke på den utmanande starten på säsongen.

Och nu annonserar lagets president, trots att allt inte är officiellt klart, att man får hjälp av öns stora stjärna redan från i början av säsongen. Det gäller spelaren Jonathan Viera, som senast han spelade i Las Palmas, bland annat blev uttagen till det spanska landslaget.

Ryktena om hans duglighet nådde snart Kina, dit han kontrakterades och där han spelat de senaste tre år sedan. Nu vänder han hemåt igen, för att hjälpa Union Deportiva att uppnå sina aspirationer. Dock måste allt först bli helt klart med det kinesiska laget, Beijing Guoan. Därefter måste Jonathan återhämta sig klart från en knäskada han lider av.
(Canarias7)

Jonathan Viera

Jonathan Viera