personer har smittats av coronaviruset på Kanarieöarna sedan utbrottet för drygt ett och ett halvt år sedan. Söndagens coronavirusrapport meddelar att antalet nu är 90.224 personer.

Samma rapport konstaterar att 906 personer avlidit av viruset sedan starten. Detta efter att fyra personer rapporterats döda av viruset under söndagen. Samtliga på ön Tenerife.

Antalet nya smittade fortsätter att sjunka och var under den senaste rapporten, söndag, nere på 184 nyupptäckta smittade under de 24 timmarna som föregick rapporten.

Detta skall jämföras med ungefär 1.000 per dag för ett par veckor sedan.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 94,81 fall och under fjorton dagar 224,5 fall, vilket är mindre än hälften jämfört med talen för ett par veckor sedan.

Gran Canaria stod för 77 av de 184 fallen medan Tenerife, för en gångs skull, klarade sig något bättre med 74 rapporterade fall.

På Fuerteventura registrerades 19 nya fall, 13 på Lanzarote, och ett fall på ön La Palma.

Trycket på sjukhusen är fortfarande högt, men minskar från dag till dag. Vid söndagens rapport var 93 personer inlagda på intensivvårdsavdelning medan 393 personer vårdades på ordinarie avdelningar på sjukhusen runt om på ö-gruppen.

Av de som vårdas på intensivvårdsavdelningar finner vi 31 personer på Gran Canaria, 57 på Tenerife, 2 på Lanzarote och Fuerteventura samt en person på La Gomera.

På ordinarie avdelningar vårdas nu 121 personer på sjukhusen på Gran Canaria.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

statistiksida