Sommaren blev inte någon succé, turistmässigt. I och för sig har augusti månad bjudit på en relativt bra beläggning på många hotell, men sammantaget har sommarmånaderna inneburit en fortsättning på den allvarliga krisen.

Med sjunkande smittosiffror och ett snabbt ökande av vaccinationsnivåerna ser det emellertid bra ut inför kommande vintersäsong, med start i oktober.

Amadores

Ett litet steg tillbaka kan komma den 25 augusti då man befarar att Storbritannien klassar Spanien, och därmed Kanarieöarna, som rött land.

Samtidigt skulle en sådan klassificering förmodligen bli tämligen kortvarig, då siffrorna klart talar för en betraktlig förbättring av coronavirussituationen.

Fortsätter det som idag kan man räkna med att vi är nere i en smittokvot på under 50 i mitten av september, och då, tror man att det lossnar ordentligt.

Gran Canaria är en av öarna som står lite bättre rustat än en del andra kanarieöar, då man inte är alltför beroende av den engelska turismen. Här är vinterturismen fördelad i ungefärligen lika delar mellan britter, tyskar, nordbor och övriga.

Tenerife och Lanzarote däremot har en mycket övervägande del av brittisk turism, vilket, i nuvarande situation, är lite mer tveksamt.

Det är tydligt att det fortfarande finns en viss tveksamhet gällande bokning av semestern. Många väntar in i det sista för att få med sig de senaste nyheterna innan man bestämmer sig. Men troligtvis kommer vi snart tillbaka till våra vanliga rutiner när viruset kommit under kontroll generellt i Europa.
(Canarias7 + Dag&Natt)

Terrass