Under onsdagen var det sagt att temperaturerna skulle sjunka på Kanarieöarna för att så på torsdagen vara tillbaka på mer ”normala” nivåer.

Onsdagen bjöd emellertid på ytterligare en dag med temperaturer över 40 grader på södra Gran Canaria. Dessutom med starka vindar som gjorde att värmen kändes ännu mer brutal.

Nu säger prognoserna att de värmevarningar som funnits dras tillbaka från torsdagen, dock med undantag för södra Gran Canaria där temperaturerna och vinden kommer att fortsätta på ungefär samma sätt fram till på lördag.

Fortfarande är det ”röd” varning för kommunerna San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, San Agustin etc) och Santa Lucia de Tirajana för såväl torsdagen och fredagen. Flera andra kommuner på både Gran Canaria, Tenerife och La Palma har fortfarande röd varning för höga temperaturer under torsdagen.

I övrigt verkar det ”normala” sommarvädret återvända till hela Spanien under de närmaste dagarna. Med undantag för delar av Kanarieöarna.

Vi kan alltså vänta oss ytterligare ett par dagar med temperaturer runt 40 grader på södra Gran Canaria. Dessutom med nattemperaturer som kan ligga på över 30 grader.
(La Provincia)

Termometer på gatan visar 40