Personer har upptäckts med coronaviruset sedan utbrottet skedde i slutet av januari 2020. Det första fallet som upptäcktes i Spanien, skedde, som vi skrivit om tidigare, på den lilla kanariska ön La Gomera.

Sedan dess har smittan kommit i vågor. Man pratar nu om den femte vågen i Spanien. Dessbättre ser det ut som om smittan, sakta men säkert, börjar minska. Än så länge är trycket på sjukhusen relativt stort, men även här minskar antalet inlagda nästan varje dag.

Vid lördagens rapport fanns det 410 personer inlagda på de kanariska sjukhusen. Siffran gäller samtliga kanariska öar. Dessutom var det 100 personer som vårdades på intensivvårdsavdelningarna på ö-gruppen.

För bara 8-10 dagar sedan skrev vi om ungefär 1.000 nya smittofall om dagen. Detta har sjunkit kraftigt sedan dess och lördagsrapporten meddelar att 356 personer upptäcktes med smittan under de föregående 24 timmarna.

Vid rapportmomentet fanns det 15.664 personer smittade av viruset på Kanarieöarna.

Under rapportperioden skedde ytterligare ett dödsfall orsakat av viruset. Det gällde en 77 årig man på Tenerife.

Smittokvoten per 100.000 invånare är nu 142,19 fall under sju dagar och 358,97 fall under fjorton dagar.

Lördagsrapporten visade också att Tenerife, än en gång, hade flest nya smittade. På Tenerife upptäcktes 181 personer med smitta under rapportperioden. Ön har därmed 8.978 smittade personer.

På Gran Canaria upptäcktes 136 nya fall och här finns det 5.996 aktiva fall.

De små öarna, La Gomera, La Palma och El Hierro klarade sig helt utan nya smittofall.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida