Redan under gårdagen, fredag, körde den spanska ligan igång sin nya säsong. Det var Valencia som mötte laget Getafe, från Madrid. Hemmalaget, Valencia vann matchen med 1-0.

Men idag, lördag, och i morgon så kör La Liga igång på allvar. Under dagen får bland annat Real Madrid bekänna färg när de spelar borta mot Alaves, och under morgondagen kan vi se en bra match när Barcelona tar emot Real Sociedad på Camp Nou.

Amadores

Även andra divisionen startar i helgen, och Las Palmas tar emot Valladolid, nyligen nerflyttade från La Liga, hemma på Estadio Gran Canaria.

Fjolårets ligasegrare, Atletico Madrid, möter Celta de Vigo på bortaplan under söndagen.

De tre nya lagen i La Liga för säsongen är Mallorca, Español (från Barcelona) och Rayo Vallecano, från Madrid. Totalt finns det därmed 4 lag från Madrid i den spanska ligan.

De experter som uttalat sig inför säsongen menar att det egentligen bara är Atletico Madrid som förstärkt sitt lag inför säsongen. Barcelona har ju, som alla fotbollsintresserade redan vet, mistat Leo Messi till PSG. Real Madrid har samtidigt blivit av med sin kapten, Sergio Ramos, också han till PSG. Även den andra fasta backen i laget, Rafael Varane, har slutat i Madrid för att prova lyckan i Manchester United.

Intresset är, som alltid, oerhört stort i Spanien, något som ytterligare förstärks av det faktum att publik får finnas på de olika arenorna igen.

UD Las Palmas VS Getafe