Antalet hotell som finns till salu i Spanien uppgår för närvarande till totalt 639 stycken. Detta enligt nätmäklaren ”idealista”. Detta betyder att antalet stigit kraftigt från i fjol då antalet hotell till salu per den första augusti 2020 var 490 stycken.

Framför allt är det turistområden utmed de spanska kusterna som verkar ha drabbats hårdast av pandemin och orsakat att antalet hotell till salu stigit.

Nästan hälften av hotellen som är till salu finner vi i tre av de spanska regionerna. Andalucia i södra Spanien har 135 annonser om hotell, Katalonien (Barcelona regionen) har 113 och Balearerna (Mallorca etc) har 67.

På Kanarieöarna finns, enligt samma källa, 47 enheter till salu, varav 33 finns i provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote).

I Madrid finns det 23 hotell till salu medan man kan välja bland 65 stycken i Barcelona. I Malaga finns 54 till salu och i Alicante 29.

Längst uppe i norra Spanien är utbudet mindre och i provinsen Alava och Guipizcoa finns inga hotell att köpa för tillfället.
(Canarias7)

Antal hotell översikt