På Gran Canaria har det alltid funnits ett stort fotbollsintresse. Hemmalaget, Union Deportiva Las Palmas, har en tradition i La Liga, även om man för tillfället spelar i serien under, division 2A.

För alla dessa fotbollsintresserade är det mycket goda nyheter att stadion, Estadio de Gran Canaria, nu åter öppnar sina dörrar för publik. Detta efter nästan ett och ett halvt år.

Detta sker kommande söndag, den 15 augusti, då både La Liga (första divisionen) och andra divisionen startar i Spanien (de första matcherna spelas faktiskt redan 14.8).

Publik stadio Las Palmas

Motståndarlaget är Valladolid, nyligen nedflyttade från La Liga, vilket betyder att det med all sannolikhet blir en intensiv match. Bägge lagen har för avsikt att ta klivet upp i första divisionen.

För att skydda mot ytterligare smitta så har Union Deportiva Las Palmas infört en del restriktioner. Framför allt gäller det antal åskådare, som begränsas till 40% av den totala kapaciteten som är 32.400 personer. Alltså kommer ungefär 13.000 åskådare att kunna vara på plats.

Minimiavstånd på 1,5 meter om man inte är samboende. Ansiktsmask. Vidare gäller att man har ID kort och vaccinationsbevis med sig. Alla måste ha full dos, eller endast en dos som i så fall måste vara minst 15 dagar gammal. En antigen eller pcr test som är maximalt 48 timmar gammal fungerar också.

Det är mat, dryck och rökförbud på stadion. Undantaget drickande av vatten. Ingen servering kommer att finnas på stadion.

Utanför kommer serveringsställen att finnas, men inget av detta får föras med in på stadion.

Med allt detta på plats, hoppas vi att Union Deportiva Las Palmas börjar den nya säsongen på bästa möjliga sätt. Klockan 21.00 är det avspark.
(Canarias7)

Stadio Las Palmas