Den kanariska regeringen hade som vanligt sitt möte om coronavirusets inverkan på de olika öarna under torsdagen. Man kom då fram till att restriktionskategorierna skulle bibehållas intakta som veckan före, med undantag för Gran Canaria som passerar från kategori 3 till 4. Denna förändring gäller preliminärt fram till den 19 augusti.

Detta trots att antalet smittade sjunkit lite grann under den senaste veckan.

Blas Trujillo

För Tenerife gäller samma sak, smittan har minskat något, men inte tillräckligt för att ön skall flyttas upp till kategori 3.

Vid sidan av antalet smittade är problemet också trycket på sjukhusen för tillfället. Inte minst gällande intensivvårdsavdelningarna.

Skillnaden i restriktioner mellan kategori 3 och 4 är minimal, och kommer inte att innebära några större förändringar för de flesta.

Restauranger och barer stänger senast klockan 00.00.

Uteserveringar tillåts använda 75% av sin kapacitet med maximalt 6 personer vid samma bord. Inomhus är kapaciteten satt till 50%. Här får det maximalt finnas 4 personer vid samma bord. Distansen mellan olika bord skall vara minimum 2 meter.

Allmäna platser på exempelvis köpcentrum får ha maximalt 25% av sin kapacitet. Parker och lekparker skall i princip hållas stängda.

Biografer och teatrar och liknande får ha 55% av sin kapacitet, men endast för de som kan uppvisa ett komplett Covid pass, eller ett negativt test som inte är äldre än 72 timmar.

För idrottsutövande och användande av idrottsanläggningar finns också begränsningar.

Minimiavståndet är fortfarande 1,5 meter och användadndet av ansiktsmask är obligatoriskt inomhus och på platser utomhus där man inte kan bibehålla minimiavståndet.
(Canarias7)

Regeringsmöte