Denna gången handlar det – återigen – om kvinnomisshandeln. Spanien avslutade sin ”alarmperiod” den 9 maj, och det kan verka som om detta samtidigt gav startskottet för en ökning av kvinnomisshandeln.

Under maj, juni och juli har 20 kvinnor bragts om livet. På 11 veckor! Det är fler än under något kvartal under de senaste 10 åren.

Sedan januari är antalet mord på hustru/sambo/flickvän uppe i 29, sedan det första dödsfallet i augusti producerades häromdagen i Malaga.

Till och med regeringen kallar den nuvarande situationen för en ”alerta machista”.

Att det finns ett samband mellan slutet på alarmperioden/återgången till en mer ”normal” tillvaro och det ökade antal mord, anser man helt klart. Under januari till och med april skedde 8 mord, medan det alltså skedde 20 under de följande 11 veckorna.

Än värre, veckan efter ”alarmperiodens” slut, mellan den 17-22 maj, under sex dagar, mördade fem män sina kvinnor eller sina före detta kvinnor. Även ett sjuårigt barn fick sätta livet till…

En av de första dagarna i augusti mördades månadens första kvinna. En 36-årig kvinna med ryskt ursprung dödades av sin man 53 år gammal. Kvinnan mördades i deras gemensamma hem, varpå hon fördes till en soptipp drygt 40 kilometer bort där mannen försökte bränna upp henne…
(Canarias7)

Kvinna skyddar med sin hand