Det är antalet personer som nu fått en komplett dos av vaccin på Kanarieöarna. Siffran motsvarar 62,2% av den grupp människor, 12 år och äldre, som skall vaccineras.

Räknar man med de som fått åtminstone en dos, kommer siffran upp till 1.496.027 personer, vilket motsvarar 76,3% av de som skall vaccineras.

För att komma upp i dessa siffror har ”Servicio Canario de la Salud”, hälsomyndigheten på öarna, använt 2.576.780 doser vaccin.

Nu tar myndigheterna ännu ett steg för att komma fram till dem som av en eller annan anledning ännu inte vaccinerat sig.

Ett massutskick av SMS påbörjades igår, där man kontaktar de som inte vaccinerat sig i hopp om att kunna få dem att ändra sig. Eller att ta sig tid att passera något av de center som finns upprättade.

SMS’et innehåller en link till www.canariassevacuna.com vilket gör att mottagaren bara behöver ett klick för att boka tid.

Under gårdagen, som alltså var den första dagen för detta nya försök fick man in totalt 1.200 tidbokningar.

Glädjande nog kan man också se en tendens som visar att den yngre befolkningen nu passar på att vaccinera sig. Även detta sedan man gjort det enklare för dem genom att de slipper beställa – och passa – en tid, om de inte önskar.
(Canarias7)

Kö till vaccinations center