Från och med denna vecka kan alla personer över 12 år vaccinera sig på Kanarieöarna. Dessutom öppnas möjligheten att vaccineras utan att behöva beställa tid. På olika platser på öarna öppnar vissa center under vissa tider där de har ett begränsat antal vaccin som kan ges till den som först kommer dit.

På södra Gran Canaria är det på mässhallen ExpoMeloneras, nästan nere vid fyren i Maspalomas som denna vaccination görs. Tiden som gäller är 15.30 – 18.00 från måndag till fredag. Centret förfogar över 150 doser vaccin för denna gruppen varje dag.

På Gran Canaria finns även möjligheten för 12+ åringarna att vaccinera sig på Infecar, i Las Palmas, Centro Salud Miller Bajo, Las Palmas, Centro Salud Escaleritas, Las Palmas, Centro Salud Cono Sur, Las Palmas och Centro Salud Doctoral i Doctoral. Observera att tiderna för vaccineringen varierar från center till center.

Hälsomyndigheten påminner också om att det går bra att vaccinera sig på den ö man råkar befinna sig. Det är därmed möjligt att ta en dos på en ö och sedan komplettera med en andra dos på en annan ö.
(Canarias7)

Ungdomen vaccinerar sig