Myndigheterna på Kanarieöarna söker olika alternativ för att försöka bromsa smittan. Men det kan tyckas som om de stöter på patrull vid varje försök.

Detta då högsta domstolen i regionen har avslagit ett flertal alternativ som myndigheterna försökte införa.

Man ville införa utegångsförbud mellan 00.30 – 06.00 på de öar som är värst drabbade av smittan.

Kvällslivet

Man försökte få införa ett krav på uppvisande av covid passet för att komma in på barer, restauranger, gym etc. Och man försökte isolera de öar som var värst utsatta för att minska smittan genom resor till och från dessa områden.

Dock har den kanariska domstolen vid samtliga tillfällen avfärdat dessa förslag.

Dessutom har vissa utslag som kommit från domstolen skapat tvivel kring tolkandet, varför myndigheterna har bett domstolen att förklara sig på en del punkter. Detta vid sidan av att myndigheternas jurister jobbar för högtryck.

Igår fick emellertid myndigheterna medhåll av domstolen då man godkände begränsningen av antal personer som får umgås såväl inomhus som utomhus, förutsatt att det inte gäller personer som bor tillsammans.

Reglerna gäller under augusti månad. Maximalt 10 personer får träffas på de öar som befinner sig i kategori 1 (endast El Hierro), max 6 personer på de öar som är i kategori 2 (La Gomera, Lanzarote) och max 4 personer på öarna som är i kategori 3 och 4 (resten av öarna inklusive Gran Canaria)

Representanter för nattlivet har nu också hotat att gå via rättsväsendet om inte myndigheterna fastställer en tidsram för öppnandet av diskotek, barer och nattklubbar inom några dagar. Ännu ett problem att tackla för myndigheterna på öarna… 
(Canarias7)

Kanariska Presidenten