Presidenten i den spanska regeringen, Pedro Sanchez, anländer Lanzarote den 4 augusti, förutsatt att ingenting speciellt sker. Här skall han tillsammans med sin hustru och sina två döttrar fira sin semester. Det framgår inte i Canarias7’s artikel hur länge de kommer att stanna.

Även i fjol semestrade familjen på Lanzarote och på ”La Mareta”, som anläggningen heter.

La Mareta skänktes av kung Hussein av Jordanien till den spanska kungen Juan Carlos I redan 1989.

År 2015, och efter en speciell önskan av nuvarande kungen Felipe VI, ställdes anläggningen till regeringens förfogande. Platsen och användandet skulle utgöra en reklam för turistintressena på ön.

Anläggningen är 30.900 kvadratmeter stor och den är dekorerad av öns hedersmedborgare Cesar Manrique. La Mareta omfattar totalt 10 bungalows med en och två våningar. Huvudbungalowen har två sovrum, pool och ett flertal terasser.

I övrigt finns gym, ytterligare 2 pooler, tennisbana, basketplan och cirka 10.000 kvadratmeter trädgård. Anläggningen ligger i direkt anslutning till havet.

Innan Pedro Sanchez blev regeringens president brukade han semestra i Almeria på spanska fastlandets sydkust. Det låter sig inte göras nu på grund av den säkerhet som krävs.
(Canarias7)

Vaccinering