Redan igår skrev vi om att passagerarantalet på de nattliga busslinjerna mellan nord och syd och vice versa på Gran Canaria, ökat anmärkningsvärt. Under förra helgen beräknade man antalet resenärer till 25.000 personer i tidsramen 22.00 – 06.00, vilket indikerar att väldigt många tar bussen till turistområdena i syd för att festa.

Detta vill myndigheterna till varje pris försöka undvika. De stora folksamlingar som skapas på festställena skapar en mycket stor risk för ökningar av smittan.

Sedan tidigare har vi också skrivit om att man anser flera köpcentrum i syd som platserna där dessa fester och ”botellones” förekommer; Yumbo, mitt i Playa del Ingles, Anexo I+2 nere vid stranden och området kring Holiday World i Maspalomas.

Nu har bussbolaget ”Global”, som står för trafiken mellan nord/syd på ön tagit beslutet att dra in de nattliga linjerna som trafikerar denna sträckan.

Under veckorna, måndag till fredag, kommer sträckan inte att trafikeras mellan 00.30 – 05.30. Lördagarna blir utan service mellan 00.30 – 06.00 och på söndagarna från 00.00 – 06.00. Detta så länge Gran Canaria kommer att befinna sig i restriktionskategori 3.

Under resten av dygnet kommer trafiken att upprätthållas, även om bussarna maximalt får ha en beläggning på 80% och att stående passagerare förbjuds.
(Canarias7)

Buss från Global