Akvariet ”Poema del Mar” i Las Palmas slog upp dörrarna i maj månad. Detta efter att ha hållit stängt i lite drygt ett år.

Men öppningen skedde försiktigt och besöken kunde bara göras under helgerna i stort sett. Resultatet har dock blivit mycket bättre än väntat och nu har man beslutat att återgå till den normala öppettiderna. Detta från och med imorgon, torsdagen den 22 juli.

Då kommer man att kunna besöka akvariet alla dagar i veckan mellan 09.30 – 17.30.

Detaljer om besöket får man genom att besöka deras hemsida, www.poema-del-mar.com

Sedan man öppnade i maj har besökarna kunnat få ut ännu mer av sina besök genom att man öppnat nya utställningar och ökat det tekniska utbudet. Bland annat kan man följa en bambuhajs utveckling inuti ägget. Nya fossilkopior sägs också lämna besökarna hänförda.

Akvariet ligger inom hamnområdet i Las Palmas. Från södra Gran Canaria är det lättast att ta busslinje 30 till slutstationen ”Parque Santa Catalina”. Då är man bara ett par hundra meter ifrån akvariet.

Tidigare har akvariet också haft en egen transport från syd, men den finns inte med på deras hemsida för tillfället. Förmodligen inställd på grund av för litet underlag just nu.
(Canarias7)

Poema del Mar