16 olika stränder på Kanarieöarna kan under sommaren erbjuda hjälp till rörelsehindrade så att även de kan få ta ett avsvalkande dopp i havet.

Det gäller 9 stränder i provinsen Tenerife (Tenerife, La Gomera, La Palma och El Hierro) och 7 stränder i Las Palmas provinsen (Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura).

På Gran Canaria erbjuds denna service på ständerna Las Canteras, i Las Palmas, El Puertillo i utanför staden Arucas, Maspalomas och Playa del Ingles och Pozo Izquierdo.

Hjälp finns i form av flytbara stolar, och likaledes vandringsstavar samt flytvästar. Dessutom finns Röda Korsets personal tillgänglig.

Röda korset hjälpte under fjolårets säsong till med 3.318 olika insatser. Främst sanitär hjälp men även hjälp till bad för rörelsehindrade, räddningstjänster och bortsprungna barn.

Strandrullstol
Strandrullstol

Från organisationens håll vill man understryka vikten av att vara observant på de olika flaggor som finns hissade på stränderna. Flaggorna indikerar lämpligheten att bada eller inte bada. Dessutom är det av hösta vikt att man undviker att bada på stränder som inte har vakt.

(Canarias7)

Strandrullstol