”Vi ser att vi närmar oss slutet på tunneln, men vi är fortfarande inne i den”. Så sammanfattade en representant för en av de större hotellkedjorna på Gran Canaria situationen just nu.

Med den senaste tidens ökade smittofrekvens på Kanarieöarna är det inte troligt att turismen kommer att komma igång ordentligt under denna sommar. Nu sätter man tilltron och hoppet till att oktober blir startskottet för den ordentliga återhämtningen.

Brittish Airways

Den engelska marknaden såg ut att kunna komma igång från och med den 19 juli då britterna förmodligen tar bort karantänkravet på återvändande resenärer från områden som är orange. De som kommer från gröna områden har redan detta krav slopat. Men nu riskerar Kanarieöarna att bli röda samtidigt som reglerna förändras. Och i så fall är det hotellkarantän som väntar, vilket innebär att resenärerna uteblir.

När det gäller andra stora länderna, Tyskland, Belgien och Nederländerna är det också risk för att restriktionerna återupptas gällande resor till Kanarieöarna.

Resenärer som är fullt vaccinerade eller som har en negativ test eller som varit sjuka i coronaviruset under de senaste sex månaderna kan resa fritt inom EU. Här är emellertid haken fortfarande att bara cirka 40% av befolkningarna är vaccinerade…

Vid en rundringning till de större hotellkedjorna på öarna, visade det sig att de flesta var överens om att bokningarna för närvarande avstannat gällande internationella turister. Den kanariska marknaden är dock fortfarande stark för den närmaste tiden.
(Canarias7)

Amadores stranden