Mitt under slutspelet i EM i fotboll startar i morgon, måndag 5 juli, försäsongen för Las Palmas fotbollslag, Union Deportiva Las Palmas.

Efter många om och men beslutades det till slut att den erfarna tränaren, Pepe Mel, blir kvar i laget, som i år siktar på en plats tillräckligt högt uppe i andra divisionen för att vara med och slåss om en uppflyttningsplats till La Liga.

Men, skriver tidningen Canarias7, det finns fortfarande väldigt många frågetecken när det gäller utformningen av laget.

Flera av fjolårets spelare har avslutat sina kontrakt för att söka nya utmaningar. Andra har inte fått nytt förtroende. I bägge fallen lämnar det relativt stora luckor på många platser i laget. Luckor, som teknikerna skall försöka fylla med nya, intressanta spelare.

Den tidigare Real Madrid och PSG spelaren, Jese Rodriguez, har fortfarande inte bestämt sig för om han skall stanna ”hemma” och fortsätta spela i UD Las Palmas. Han kom till laget i våras direkt från PSG i Frankrike. Han har möjligheter till andra utmaningar utomlands, och avvaktar därför tills vidare.

Tvärtom ser det ut att bli med den mycket omtyckte och duktige spelaren Jonathan Viera. Efter tre säsonger i Kina ser det ut som om han vänder hem igen. Detta dock först till jul.

Andra divisionen startar den 15 augusti och för Las Palmas del handlar den första matchen om en bortamatch mot Valladolid, ett lag som precis åkte ur La Liga…
(Canarias7)

Tränare Ud