Kanarierna har lust att resa. Men nuvarande situationen gör att de allra flesta kommer att resa inom ö-gruppen.

Enligt en artikel i tidningen Canarias7 beräknar man att 60% av kanarierna kommer att resa inom ö-gruppen. Ytterligare 20% tycks vara på väg att resa till det spanska fastlandet. De sista 20% uppger en resa utomlands, och här tycks västindien vara mest populärt.

Redan denna första helg i juli har de två rederierna – Fred Olsen och Armas – sett klara tecken på nämnda reslust. Under perioden torsdag till söndag räknar man med att transportera ungefär 100.000 kanarier mellan öarna.

Hyrbilar har blivit förhållandevis dyra på öarna på grund av det lilla utbudet som finns. Detta gör att färjorna snabbt blir fulla på bildäck, och då framför allt på helgerna.

Fred Olsen är för tillfället tillbaka med samma antal rutter som innan virusutbrottet, vilket innebär att man exempelvis trafikerar Gran Canaria – Tenerife med avgångar varannan timme!

Även flyget ser en positiv ingång på bokningarna. Binter, som tillsammans med Canaryfly, sköter regionalflygningarna ökar sina kapaciteter för juli och augusti. Binter kommer att transportera nästan 100.000 personer mellan öarna varje vecka under denna tid. Dessutom tillkommer ungefär 4.000 platser till som går till de internationella flygningarna.
(Canarias7)

Strand