Antalet smittade på Kanarieöarna fortsätter att öka. Vid torsdagens rapport redovisades 378 nya fall av coronasmittan.

Antalet smittade är därmed uppe på volymer som kan jämföras med de sämsta perioderna sedan utbrottet. Skillnaden är att smittan sprider sig mer bland de yngre, icke vaccinerade.

Amadores

Då de yngre generellt är mer motståndskraftiga, innebär detta att trycket på sjukhusen inte blir lika kraftigt som det var tidigare. För närvarande vårdas 218 personer på sjukhusen runt om på ö-gruppen, varav 28 personer är inlagda på intensivvårdsavdelningar.

Totalt finns det idag 3.413 personer smittade av viruset.

Det positiva med torsdagens rapport var att inget nytt dödsfall rapporterades.

Smittokvoten per 100.000 invånare fortsätter givetvis att stiga i takt med det ökande antalet smittade. Under sju dagar är nu kvoten 72,06 och under fjorton dagar 128,91.

Av de 378 nya fallen upptäcktes 248 stycken på Tenerife. På Gran Canaria upptäcktes 82 nya fall, vilket är en oroväckande ökning från den senaste tidens siffror.

På Lanzarote, som nu övergår från restriktionskategori 2 till kategori 1, det vill säga en förbättrig, upptäcktes åtta nya fall.

Värre var det på Fuerteventura där 33 nya fall upptäcktes. Fuerteventura går från kategori 1 till kategori 2 efter myndigheternas möte under gårdagen, torsdag.

La Gomera registrerade inte några nya fall medan El Hierro fick sex nya smittade och La Palma ett nytt fall.
(Canarias7)

Statistiksida