Irritationen är stor bland diskotek och nattklubbsägare på Kanarieöarna. Trots upprepade försök att få till en dialog med myndigheterna säger man sig bara möta tystnad.

För ett par veckor sedan signalerade hälsomyndigheten i Madrid att diskotek och nattklubbar skulle kunna öppnas, förutsatt att de olika regionernas myndigheter stödde beslutet. Generellt talade man om öppettider till klockan 02.00 medan man kunde tänka sig undantag som skulle kunna få vara öppna till 03.00.

Dam på dansgolvet

På Kanarieöarna godkändes öppettider till 02.00. Men diskotek och nattklubbar är måttligt intresserade att öppna för bara två timmar. Dessutom två timmar då barer och restauranger fortfarande är öppna och konkurrerar om gästerna.

Dessutom är dans förbjudet, då dansgolven måste vara avstängda. Detta är ju lite av vitsen med våra lokaler, hävdar federationen som representerar diskotek och nattklubbar.

Men pekar på Madrid och Barcelona där myndigheterna gjort lite andar val. Dels har man givit ok för öppethållande till 03.00. Dels har man på vissa håll också godkänt dansande.

Enligt företrädare för branschen så har dessa myndigheter insett att det är bättre att ha de unga på kontrollerade diskotek än att de, som skett vid flera tillfällen här på Kanarieöarna, ordnar egna storfester där kontrollen är minimal eller inte alls existerande.
(MaspalomasAhora)

Polisbil kontrollerar