Från och med idag, den första juli, kan alla som är bosatta på Kanarieöarna ansöka om att få vara med i lotteriet som ger ett bidrag till semesterkassan på 200 euros.

Totalt är det 50.000 kanarier och personer skrivna på öarna som kommer att bli de lyckliga vinnarna av dessa pengar. Ingen insats är nödvändig för att delta, utan man registrerar sig kort och gott på sidan

Hemsida lotteriet

www.somosafortunados.com

Från idag och fram till den 12 juli är det möjligt att registrera sig på denna sidan. Lotteriet är uppdelat i två delar.

Antingen ansöker man om en check på 200 euros som kan användas på hotell och lägenhetsanläggningar som deltar i lotteriet. Här måste vinnaren bidra med ytterligare 200 euros för att kunna dra nytta av sin vinst.

Men man kan också ansöka om en rabatt på 200 euros vid köp av något turistpaket genom en resebyrå. I detta fall behöver man inte lägga till något för att vinsten skall gälla. Vissa andra restriktioner finns emellertid.

Vinsterna kan användas fram till nyår. Den 15 juli dras de lyckliga vinnarna inför notarius publicus.

Fram till nu har 777 kanariska företag anmält sitt intresse för att delta. Av dessa är 634 hotell och lägenheter.

Lotteriet är ett sätt att få kanarier att stanna hemma och spendera sina pengar lokalt för att på så sätt få lite fart på hjulen efter 16 månader med stora förluster för sektorn.
(Canarias7)

Resecheck