Tidningen Canarias7 anger i en artikel att ungefär 400 hotell kommer att vara operativa från och med den 1 juli. Detta gäller Kanarieöarna som helhet.

Många av dessa hotell har varit stängda ända sedan mars 2020, varför det är ett stort arbete att få dem i ordning inför öppningen. Grundstädning givetvis, men även tester av maskiner och rör, öppnandet av alla vattenkranar med mera gör att arbetet blir omfattande.

Det brittiska beslutet att inte öppna för turism ännu gör stor inverkan på beläggningen på hotellen. Framför allt på Tenerife och Lanzarote där den brittiska turismen är mycket dominant.

Trots det kan det se ut som om de flesta, tidningen anger 70%, hotellen på öarna har för avsikt att komma igång igen. Visserligen med låg beläggning under sommaren.

De hotell som är tillfrågade anger en genomsnittlig beläggningssiffra på cirka 50% under de kommande månaderna. Samtidigt ser många hotell detta som en bra inkörsport inför vintern så man anser och tror att turismen kommer att återvända till en nivå som påminner om 2019.
(Canarias7)

Städning