En av de mest kända, kanariska, fotbollsspelarna är för närvarande på semester hemma på Gran Canaria. Det handlar om David Silva, ursprungligen från Arguineguin på Gran Canaria.

David Silva har blivit ett mycket känt namn för alla fotbollsintresserade. Inte minst för hans 10 år i Manchester City.

Da SIlva sista match

En av de mest kända, kanariska, fotbollsspelarna är för närvarande på semester hemma på Gran Canaria. Det handlar om David Silva, ursprungligen från Arguineguin på Gran Canaria.

David Silva har blivit ett mycket känt namn för alla fotbollsintresserade. Inte minst för hans 10 år i Manchester United.

När han väl beslutade sig för att lämna Storbritannien, Premier Leauge och Manchester så återvända han till Spanien och spelade i fjol i Real Sociedad, som kommer från San Sebastian i norra Spanien. David har hunnit bli 35 år och nöjer sig idag med att se EM i fotboll på TV. Han drog sig tillbaka från landslaget redan 2018, där han hann spela 125 matcher, bli världsmästare i Sydafrika 2010 och två gånger segrare i EM.

Han och hans lag gjorde en strålande insats i den spanska ligan iår. Med en hedersam femteplats och med en titel i cupen ”Copa del Rey”. Den titeln gällde egentligen säsongen 2019/20, men då finalen blev inställd på grund av pandemin i fjol så spelades den iår istället.

Semestern spenderas hemma i kommunen Mogan. Men snart är det dags igen. Den 7 juli börjar träningen inför kommande säsong. David Silva har kontrakt med Real Sociedad ytterligare år och ser fram emot att få njuta av ännu en fotbollssäsong. Han säger sig trivas mycket gott i San Sebastian, där jan ju är lagkamrat med den svenske stjärnan Isak.

Många på Gran Canaria sätter sitt hopp till att han efter nästa säsong spelar de sista åren i Las Palmas, men på den frågan svarar han bara diplomatiskt. Det har alltid varit en dröm att få spela i Las Palmas, men för att det skall hända skall många faktorer stämma, något som inte hänt ännu.
(Canarias7)

Da SIlva på Strandpromenaden