Från Tyskland hörs på senare tid många röster som tyder på att turismen fått ordentlig fart igen. Den senaste notisen vi läste i tidningen ”Preferente” meddelade att Lufthansa nu bytt ut åtminstone ett av sina Airbus A321 flyg och ersatt det med en Boeing 747-800. Linjen om trafikeras är Frankfurt till Palma de Mallorca. Det mindre A321 flyget hade 215 stolar i Lufthansas konfiguration medan den gamla trotjänaren 747 Jumbojet har 364 platser.

Bytet lär skall vara gjort på grund av den stora

Amadores

efterfrågan på resor till Mallorca, samtidigt som många av Lufthansas långlinjer fortfarande ligger nere.

Från England kommer däremot information med ett rakt motsatt innehåll. Easy Jet i stort sett kancellerat alla sina linjer mellan Storbritannien och Spanien. Återstår ett fåtal. Och så lär det se ut fram till i mitten – slutet på juli åtminstone. Exempelvis flyger bolaget vanligtvis cirka 10 flyg om dagen till Mallorca. För tillfället trafikeras linjen med två flyg i veckan…

Anledningen är förstås att Spanien fortfarande finns kvar på den brittiska ”orange” listan, vilket innebär karantän och dubbla PCR tester för de som återvänder från en resa till Spanien.

Storbritannien överväger också att förlänga sina restriktioner när det gäller bland annat resor efter det att man konstaterat en klar ökning av den indiska varianten av coronaviruset i landet den senaste veckan.
(Preferente + Dag&Natt)

Amadores stranden