Den kanariska regeringen möttes som vanligt på torsdagen, igår. Beslut fattades om att öppna nattlivet, som hållit stängt sedan augusti-september i fjol.

Diskotek, nattklubbar och liknande kommer att kunna öppna från och med den 18 juni och får hålla öppet till klockan 02.00.

Men innan dess kommer de som har uteterrasser att kunna öppna. Detta så snart som beslutet träder i kraft, vilket med all sannolikhet sker vilken dag som helst.

Talesman kanariska regeringen

Förutsättningen för att nattlivet skall kunna öppna är dock betingat med att ön i fråga befinner sig i minst restriktionskategori 1. Detta innebär att i ett första skede kommer nattlivet bara att öppna på Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, El Hierro och La Gomera. Tenerife och Lanzarote, för närvarande i kategori 2 får inte ta del av denna lättnad av restriktionerna.

Nattklubbar, diskotek och övriga lokaler som kommer att hålla öppet inomhus från och med den 18 juni tvingas också respektera de begränsningar i antal personer som får vara i lokalen samtidigt. Dessutom måste alla besökare registreras. Dans kommer inte att vara tillåtet och max antal personer vid samma bord stannar vid 4 personer (på uteterrasserna 10 personer)

Även barer och restauranger kommer att få ha öppet fram till klockan 02.00.

Kulturella evenemang och sportaktiviteter får ha upp till 750 åskådare utan att behöva söka speciellt tillstånd. Krav på att restriktioner, ansiktsmasker, minimiavstånd etc kommer dock att behöva följas.
(Canarias7)

Diskjockey