Fredag 11 juni: Branden i Mogan som gav oss skrämselhicka då den startade mitt i sommarens första värmebölja, förklarades vara under kontroll redan samma kväll. Ca 4 hektar har brunnit och nu pågår eftersläckningsarbetet. Det är fortfarande oklart vad orsaken till branden var.

Släckningsarbetet underlättades mycket då helikoptrarna kunde fylla sina tankar ifrån den närliggande dammen Presa del Mulato. En stor  anledning till att man redan efter 3 timmar kunde ha branden under kontroll. Så denna gång klarade vi oss med hicka. Men brandfaran är inte över och tidigare i denna vecka har man haft ytterligare 1 liten brand på Gran Canaria som man lyckats stoppa i tid.

Torsdag: Kl. 16.00 bröt en brand ut i ravinen Los Albarianes i Mogan kommun.  Brandkår och myndigheterna vart larmade av grannar i området. Branden är lokaliserad till km 22 på GC-605. Brandmän ifrån Puerto Rico, La Aldea och Arinaga är på platsen. Tejedas brandstation står förberedda om det skulle sprida sig längre upp i bergen.

Misstankar om att branden är anlagd lades fram av borgmästaren Onalia Bueno i Tv kanalen ”Television canarias” men hon sa samtidigt att det är för tidigt att konfirmera den saken ännu

(Canarias7)

Presa del Mulato

Höjd med Presa del Mulato

barranco de Los Albarianes

barranco de Los Albarianes