I ett försök att få de kanariska medborgarna att stanna hemma på Kanarieöarna under sommaren, så kommer myndigheterna att lotta ut vinster på 200 euros som sedan kan användas för boende eller liknande på semestern.

Totalt kommer myndigheterna att lotta ut 50.000 vinster på detta beloppet. Alla som är bosatta på Kanarieöarna och är över 18 år kan ansöka om detta, men, som sagt, bara 50.000 personer kommer att ha tur.

Yaiza Castillo

Hälften av dessa premier lottas ut direkt och ger vinnaren 200 euros att använda på de hotell som är med på detta projekt. Förutsättningen är emellertid att vinnaren spenderar ytterligare minst, 200 euros. Denna voucher har giltighet fram till december iår.

Den andra hälften kommer att lottas ut när man köper ett turistpaket från en fysisk resebyrå på någon av de åtta kanarieöarna. I detta fall gäller vouchern 200 euros och vinnaren behöver inte lägga till något liknande del. Paketet som köps skall vara på fem dagar under perioden juli-september eller fyra dagar i perioden oktober till december.

Vitsen med detta projekt är inte att betala delar av semestern för 50.000 kanarier utan att bidra till att hotell och turistnäringen kommer igång igen efter nästan ett och ett halvt år utan intäkter.

De som är intresserade av att delta i lotteriet måste skriva in sig på www.somosafortunados.com mellan den 1 – 14 juli. Dagen därpå presenteras de som vunnit en voucher för billigare semesterboende.
(Canarias7)

Parasoll på stranden