Igår, fredag, skrev vi om att den mallorquinska hotellkedjan RIU kommit överens med den jättelika researrangören TUI om att köpa TUI’s 49% i totalt 19 hotell samt två projekt som är under konstruktion. RIU ägde sedan tidigare 51%, varför de nu blir 100%-iga ägare till dessa hotell.

Samtidigt skriver tidningen Canarias7 att samma hotellkedja, RIU, kommit överens med den norska hotellkedjan Servatur om att överlåta Hotel Don Miguel till dem. Någon köpeskilling framgår ännu inte.

Don MIguel

Don Miguel är ett trestjärnigt hotell som ligger utmed Avenida Tirajana i Playa del Ingles. Hotellet har 298 rum och renoverades totalt av RIU 2012.

Servatur fortsätter därmed sin utveckling på Kanarieöarna. Företaget disponerar i dagsläget över cirka 2.000 rum och lägenheter. Detta efter att i fjol ha blivit ägare till hotel Beverly Park med sitt läge mellan Playa del Ingles och San Agustin.

Servatur har gått ut med information om att de har för avsikt att växa på Kanarieöarna. Inom fem till sju år är målsättningen att driva 10.000 rum och med horisonten inställd på 10 år avser man att nå 25.000 rum.

RIU å sin sida har också bjudit ut flera hotell till försäljning. Bland annat är deras hotell RI_u Paraiso Lanzarote Resort till salu. Prislappen är satt till 100 miljoner euros. RIU har också sagt att man vill sälja RIU Palace Madeira och RIU Plaza Panama för att få ekonomiskt tillskott i kassan efter en lång och besvärlig pandemi.
(Canarias7)

Don Miguel