140 personer upptäcktes med coronaviruset på Kanarieöarna under de 24 timmarna som föregick torsdagens rapport. Det är en ökning jämfört med de senaste dagarnas smittoantal. Dessutom rapporterades ytterligare ett dödsfall, efter två dagar utan avlidna. Dödsfallet skedde på Tenerife.

Ö-gruppen har i och med det 1.726 smittade personer som behandlas. Det är en minskning med 20 personer jämfört med dagen innan, i och med att antalet friskskrivns var större än det antal som upptäcktes med smittan.

För tillfället behandlas 45 personer på intensivvårdsavdelningar på ö-gruppen. 215 personer är inlagda på ordinarie avdelningar på sjukhusen. Övriga vårdas i sina hem.

På Tenerife upptäcktes 86 av de nya fallen. Trots det hamnar antalet smittade för första gången på väldigt lång tid under 1.000, då ön vid torsdagsrapporten hade 999 sjuka personer…

På Gran Canaria upptäcktes 28 personer med coronaviruset under torsdagen. Ön har därmed 446 personer som är smittade.

Lanzarote sliter på senaste tiden och rapporterar 22 nya fall. Lanzarote har därmed 214 aktiva fall.

På Fuerteventura registrerades fyra nya smittade vilket gör att ön har 46 personer som för tillfället är smittade av coronaviruset.

La Palma, La Gomera och El Hierro klarade sig ännu en dag utan nya fall.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar var vid torsdagens rapport 37,18 fall och för fjorton dagar 77,53 fall.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida