Den spanska ligan avslutades förra helgen. Vinnare i år blev Atletico Madrid som klarade att få två poäng mer än Real Madrid. Barcelona hamnade på en tredje plats.

Lyckan är givetvis enorm i Atletico Madrid som lyckats ta hem ligan före de två ”riktigt stora” lagen i Spanien. Atletico har också gjort en fantastisk säsong med bara en kort period med sämre resultat, medan både Real Madrid och Barcelona har haft svårt att prestera bra fotboll under säsongen.

För Las Palmas del har inte heller säsongen varit speciellt bra. När bara en match återstår i andra divisionen i Spanien så ligger laget på en tionde plats – av 22 som finns i divisionen. I och för sig var målsättningen först och främst att klara sig kvar i andra divisionen, då stora förändringar och föryngringar gjordes i laget innan starten i augusti i fjol.

Tveksamheterna har emellertid varit kända och det var länge osäkert om tränaren Pepe Mel, skulle få förnyat förtroende. Nu visar det sig att han kommer att fortsätta ytterligare en säsong, men, som tidningen Canarias7 konstaterar lite fult… för att det inte fanns någon annan. När man uttrycker sig så syftar man på lämplig person till de ekonomiska förutsättningar som Las Palmas har för närvarande.

De två lag som går direkt från andra divisionen upp till La Liga inför kommande år är Barcelonalaget Español och Mallorca. Ett tredje lag kommer att flyttas upp när playoff är färdigspelat inom en kort tid.
(Canarias7)

Athletico Madrid