Förhoppningen har varit stor att Storbritannien skulle överföra Kanarieöarna från att vara ”orange” smittomässigt sett, till att bli ”grön”. Detta skulle innebära att britter som återvände från ett kanariebesök skulle slippa sitta i karantän. Än så länge har emellertid detta inte skett. Nästan lite tvärtom…

Under gårdagen, måndag, insisterade brittiska myndigheter på att inte resa till Spanien annat än i nödfall.

Brittisk turist

Detta efter det att den spanska regeringen tagit bort de hinder som tidigare gällt för brittiska medborgare att komma in i Spanien, och som gjort att i stort sett inga britter ankommit till landet under de senaste månaderna.

Representanter för den brittiska regeringen påminde om att premiärminister Johnson klart och tydligt uttalat att man inte kan genomföra fritidsresor eller semestrar till länder som är listade som ”orange” eller ”röda”.

Det hör, än så länge, både Spanien, Frankrike och Italien, bland andra.

Från turistmyndigheterna i landet uttalades det samtidigt att man trodde att Spanien skulle kunna katalogiseras som ”grönt” i början av juni, tack vare mer utbredd vaccination och mindre smittotal.

Den kanariske presidenten, Angel Victor Torres, upprepade också under gårdagen att han hoppas att Storbritannien tar in Kanarieöarna på sin gröna lista den 7 juni – eller tidigare.

Britterna utgör den största gruppen turister i Spanien, varför intresset för att denna marknad skall öppna är enorm.
(Canarias7)

Amadores stranden