Att turismen är den kanske mest utsatta branschen under pandemin är ingen nyhet. Och trots en del positiva nyheter med vaccination och EU pass för enklare resande, så är det fruktansvärt negativa siffror som gäller för branschen.

Vid april månads utgång var endast 9.195 hotell öppna i hela Spanien. I procent innebär det 50,9%, vilket i sin tur innebär att i stort sett hälften av landets hotell fortfarande inte har öppnat!

Lakan med slogan

Under april månad 4 miljoner övernattningar på de spanska hotellen. Det skall jämföras med april 2019, då siffran var 26,8 miljoner. Det går inte att jämföra med fjolåret så hela Spanien var nedstängt vid denna tid.

Av de 4 miljoner övernattningar som gjordes, var 2,7 miljoner genomförda av bosatta i Spanien och endast 1,3 miljoner gjordes av internationella besökare.

Och som om detta inte vore nog, så avslöjar den senaste statistiken att priserna också fallit kraftigt hos de hotell som, trots allt, valt att ha öppet. Prissänkningen uppges vara cirka 20%, där den största minskningen gjordes hos hotell med tre stjärnor och den minsta hos de femstjärniga.

Kanarieöarna, Katalonien(Barcelona) och Madrid var de regioner som fick mest turister under april. Vardera regionen svarade för 15,2%, 14,8% och 13,9% av totalen.

Turistområden med flest besök blev Madrid, Barcelona och San Bartolome de Tirajana (Playa del Inglés, San Agustin etc).

Flest turister kom till Spanien från Tyskland, följt av turister från Frankrike, Italien, Schweiz och Storbritannien.
(Canarias7)

Poolvy på RIU