I mars 2020 försvann turisterna från Gran Canaria. De två stora turistkommunerna, Mogan (Mogan, Puerto Rico, Arguineguin) och San Bartolomé de Tirajana (Playa del Ingles, San Agustin, Maspalomas etc) stängde och påminde mest om helt öde och övergivna städer. Detta tomrum har emellertid utnyttjats av ett flertal företagare inom turistbranschen för att renovera och förbättra sina installationer.

De två kommunerna menar i ett uttalande att de givit tillstånd till cirka 85 olika projekt för att förbättra utbudet. Drygt 100 miljoner euros har investerats i dessa projekt.

Bland de större renoveringarna märks Gloria Palace i San Agustin, som genomgått en totalrenovering – som ännu inte är avslutad – för cirka 30 miljoner euros.

RIU’s stora hotell vid slutet av Avenida Tirajana och alldeles intill sanddynerna i Maspalomas är ett annat stort projekt som är i full gång.

I Puerto Rico har anläggningen Puerto Azul både renoverats och byggts ut, och det gamla kända hotellet Rivera vid Playa del Cura har både sålts och renoverats och går nu under namnet Labranda Costa Mogán.

Men många hotell och lägenhetsanläggningar har kanske inte haft möjligheter till så spektakulära investeringar, men man har förbättrat poolområden, badrum och receptioner. I de ovan nämnda projekten ingår också förbättringar på barer och restauranger
(Canarias7)

Hotell renoverar