Den kanariske presidenten var optimistisk vid sitt öppningstal på den spanska turistmässan Fitur i Madrid under onsdagen.

Med de färska nyheterna om att Tyskland, Danmark och Nederländerna placerat Kanarieöarna på sina ”gröna” listor, vilket innebär att återvändande resenärer inte behöver sitta i karantän, så meddelade han att man väntar sig ett liknande besked från Storbritannien inom kort.

Torres öppmingstal

”Tänk om detta besked kunde komma på Dia de Canarias” (Kanarieöarnas egna dag, 30 maj – Dag&Natt), uttalade han, samtidigt som han också sade att han inte trodde det var omöjligt att ett sådant besked skulle kunna komma tidigare. ”Vi är i konstant kontakt med den brittiska ambassadören, och vi har anledning att vara optimistiska” konstaterade han lite hemlighetsfullt.

Angel Victor Torres, öarnas president, uppskattade också att man under den kommande sommaren, skulle kunna uppnå cirka 70% av den turism man hade under sommaren 2019. För att klara av det måste man få kontroll på pandemin, säkerställa befolkningens ansvar och lyckas med vaccinationen.

Ännu mer optimistisk var han när det gällde flyg mellan det spanska fastlandet och den kanariska arkipelagen. Här menade han att man under sommaren kommer att återfå 100% av den kapacitet som rådde under sommaren 2019. Samtidigt hoppas han att man i december kan vara tillbaka till cirka 70% av den totala flygkapacitet till Kanarieöarna som man hade i december 2019.

Turistmässan i Madrid inleddes under onsdagen och pågår till och med söndag. Den är avsedd för branschfolk under de tre första dagarna och öppen för allmänheten från och med lördag
(Canarias7, Dag&Natt)

Kanarieöarnas stand