Ön Lanzarote hade tämligen stora problem med coronavirussmittan under januari och delar av februari månad. Till den grad att ön blev den enda som hamnade i restriktionskategori 4 på Kanarieöarna. Detta innebar bland annat att all ekonomisk verksamhet tvingades stänga från klockan 18.00 i ett försök att få hejd på smittan.

Detta lyckades, och bara några veckor senare kategoriserades Lanzarote i kategori tre, för att senare gå vidare till kategori 2.

Men så bröt en ny smitta ut. Man har kunnat konstatera att smittan härstammar från ett gym i huvudstaden Arrecife. Och antalet smittade är nu så pass hög igen att den klassas som ”hög risk”.

Smittan från gymmet berör nu 127 personer. Av dessa handlar det om 68 som hade direkt kontakt med gymmet och 59 personer som sedan blivit smittade av dem.

Detta innebär att detta utbrott utgör mer än hälften av alla smittade på Lanzarote för tillfället. Utbrottet från gymmet var en av anledningarna till att Lanzarote igår fick ytterligare 30 nya smittade. Detta var fler än de som registrerades på hela Gran Canaria.
(Canarias7)

Springmaskiner