I Spanien är nu 15,2% av befolkningen fullt vaccinerade. Dessutom har 17,1% av befolkningen fått en av två sprutor. Totalt har de spanska vaccineringscentralerna injecerat 22,3 miljoner sprutor vaccin fram till nu.

Kanarieöarna lever inte riktigt upp till landets genomsnitt, men har i dagsläget vaccinerat 11,9% med full dos. Ytterligare 13,5% har fått åtminstone en spruta, vilket gör att drygt 25% har fått vaccin för tillfället.

Enligt uppgift så fördelas det vaccin som kommer till landet lika beroende på befolkning. Ändå framgår det av den lista man kan läsa i tidningen Canarias7 att regionen Asturias redan fullvaccinerat 22.7% av sin befolkning och om man räknar med de som fått en spruta så har 42% av dess befolkning behandlats.

De kanariska hälsovårdsmyndigheterna meddelar att gruppen mellan 50 till 59 år nu kommer att börja kallas till vaccinering. Dessutom har man öppnat möjligheten att själv boka vaccinationstid för alla som är över 55 år. Det är enkelt och snabbt. Bara att ringa telefonnummer 012.
(Canarias7)

Vaccinering