Från företagarföreningen för hotell och restaurang näringen på Gran Canaria upprepas nu det krav som ställdes för länge sedan på den spanska regeringen. Men menar att regeringen måste ändra sina kriterier och acceptera en vanlig snabbtest, precis som många andra länder.

Dessutom gäller en snabbtest för resande mellan de allra flesta regioner i landet, så varför skulle det inte gälla för att komma in i landet.

Den främsta anledningen till kravet är ekonomiskt. De PCR tester som krävs idag är för dyra. Många gånger utgör kostnaden för testandet en större kostnad än själva resan, vilket gör att återhämtningen inom turismen stoppas upp.

Så länge en familj på fyra personer riskerar att få betala upp emot 8.000 kronor för sina PCR tester så lär inte turismen komma igång, menar föreningen.

Kravet har egentligen funnits ända sedan i höstas, men har aldrig på allvar behandlats av regeringen i landet.

Samtidigt informerar regeringen om att man räknar med att påbörja en massiv vaccination av befolkningen under femtio år från och med juni månad. Enligt landets president återstår det 93 dagar till dess att mer än 70% av befolkningen skall vara vaccinerad…
(MaspalomasAhora & Canarias7)

Snabbtest