Söndagens coronavirusrapport visar att ytterligare en person på Gran Canaria avlidit som en följd av viruset. Därmed är det totala antalet döda, orsakade av coronaviruset uppe i 758 personer på Kanarieöarna.

Däremot är övriga smittosiffror positiva. Endast 94 nya fall av viruset upptäcktes under dygnet mellan lördag och söndag. Det betyder att 54.623 personer testat positivt sedan virusets utbrott.

I nuläget är emellertid bara 2.609 personer smittade av viruset på hela ö-gruppen. Nästan 90% av de smittade vårdas i sina hem, medan 54 personer behandlas på intensivvårdsavdelningar och ytterligare 229 på ordinarie avdelningar på sjukhus.

Totalt 60% av alla som är inlagda på sjukhus finns på Tenerife. Öarna Fuerteventura, La Gomer och El Hierro, däremot, har inga personer inlagda på sjukhus och alla smittade vårdas där i sina hem.

Vid söndagens rapport visade det sig att 44 av de 94 nya smittade upptäcktes på Tenerife. Ön har 1.703 aktiva fall.

På Gran Canaria konstaterades 23 nya fall och har i nuläget 661 smittade personer.

Lanzarote fick 26 nya fall av coronaviruset och har därmed 204 aktiva fall. Fuerteventura klarade sig helt utan nya fall och bara 18 personer är insjuknade i coronaviruset där.

La Gomera fick ett nytt fall av viruset medan både La Palma och El Hierro klarade sig utan nya fall.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 38,37 och under fjorton dagsar 80,65. Siffrorna gäller hela ö-gruppen
(MaspalomasAhora)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida