Det stora, kanariska, bolaget Lopesan har skött om småbåtshamnen i Arguineguin under ett antal år. Lopesan som först och främst är ett av öarnas största byggnadsbolag, och som med tiden även blivit ett av arkipelagens största hotellbolag, har beslutat att lämna hamnen, och istället har den kommit i händerna på bolaget ”Puertos Canarios” som organisatoriskt ligger direkt under den kanariska regeringen.

Under gårdagen, lördag, samlades de som har sina båtar i hamnen för att protestera på det förslag som lagts fram av det ”statliga” företaget.

Båtägarna tvingas nu skriva ett nytt kontrakt med ”Puertos Canarios”. Kontraktet har emellertid bara en giltighetstid på fyra år, varefter ägarna tvingas ställa sig på en väntelista för att se om en förlängning blir aktuell.

Ägarna till båtarna är givetvis inte överens om detta sätt att driva hamnen och ställer sig frågan var de skall göra av sina båtar om de inte får behålla sina platser efter fyra år…? Dessutom handlar det om båtägare som haft samma båtplats i 15 – 20 år…

Hyran har sänkts något sedan det statliga bolaget tog över, men det hjälper lite när man riskerar att bli av med sin båtplats.

Puertos Canarios säger sig vara villiga att förhandla vidare…
(Canarias7)

Flygbild hamnen Arguineguin