Under de senaste två dagarna har goda nyheter nått Kanarieöarna. Det handlar om att både Tyskland, Nederländerna och Danmark beslutat att överföra öarna till sin ”gröna” lista, vilket innebär att personer som återvänder hem efter en resa till Kanarieöarna inte behöver sitta i karantän längre.

Tyskland är den näst största marknaden till Kanarieöarna efter Storbritannien. Nederländerna är vanligtvis den tredje eller fjärde största.

Storbritannien har ännu Kanarieöarna på en ”orange” lista, vilket försvårar resandet, men enligt de olika tidningarna på öarna så förväntar man en ändring, kanske redan under nästa vecka.

Turistmyndigheterna på Kanarieöarna förväntar sig att alla tre länderna kommer att komma igång relativt omgående med turisttrafiken.

Enligt artikeln publicerad i tidningen Canarias7 framgår det, som sagt, att karantänen är borttagen för de som besökt Kanarieöarna. Däremot framgår det inte om återvändande måste genomgå en eller flera tester efter hemkomsten.

Oavsett är detta ett ljus i en lång tunnel och ger hopp om att turismen, sakta men säkert, börja återuppta sin aktivitet.

Kanarieöarna, som många andra destinationer, är mycket beroende av detta för att få igång sin ekonomi och för att folk skall få sina jobb tillbaka.

En glädjens dag på öarna med andra ord.
(Canarias7)

Gran Canarias flygplats