Vi går mot den första helgen som inte präglas av något utegångsförbud. Härligt, egentligen, men väldigt oroande för vad som kommer att kunna ske. Eller som den kanariske presidenten, Angel Victor Torres, uttryckte sig. ”Utegångsförbudets slut är inte samma sak som slutet på pandemin, vilket innebär att det inte finns något att fira än. Om någon anser att man skall fira att viruset är besegrat idag fredag eller nu i helgen, så har man fel”.

Polis med ryggen till

Samtidigt meddelade presidenten att totalt cirka 7.000 poliser kommer att vara i tjänst för att hålla kontroll på att de regler som finns kommer att efterlevas.

Antalet personer som får samlas är fortfarande begränsat till sex personer, oavsett om man håller sig privat eller på allmän plats. ”Botellones”, det vill säga förtärande av alkoholhaltiga drycker på allmän plats är också förbjudet.

Smittosiffrorna för Kanarieöarna är mycket bra för tillfället, men de kräver att vi fortsätter att respektera de regler som finns.

Presidenten passade också på att påminna om att personer över 60 år nu kan gå direkt till vaccinationscentralerna utan att beställa tid. Och att personer över 50 år nu kan ringa och beställa tid för vaccinering.
(MaspalomasAhora)

Terrass bord med kunder