Ja, man tror nästan inte att det är sant…! Men den 41:a utgåvan av den spanska turistmässan FITUR (Feria Internacional de Turismo) kommer att gå av stapeln mellan den 19 – 23 maj i Madrid. Och mässan kommer att kunna besökas fysiskt… De första dagarna är, som alltid, enbart ägnade åt personer i branschen, medan den sista helgen är öppen för allmänheten.

Givetvis kommer alla tänkbara skydd att vidtagas för att undvika smittospridning.

Kanarieöarna finns givetvis representerade på mässan med sitt ”stand” som i år mäter 1.427 kvadratmeter. Totalt kommer 172 företag från öarna att vara representerade på mässan, vilket bara är cirka 30% jämfört med 2019, då mässan gick av stapeln sist.

Vanligtvis genomförs Fitur i slutet av januari, men efter fjolårets inställande och svårigheterna att förutse smittospridningen iår har gjort att mässan denna gången flyttats till maj.

Kanarieöarna finns på plats framför allt för att marknadsföra sig inför den nationella turismen. Som läget ser ut just nu så kommer den att vara av väldigt stor vikt för öarna, eftersom restriktioner kommer att begränsa den internationella turismen till viss del även under denna sommar.

Den inhemska turismen är den tredje största delen av turismen på Kanarieöarna efter Storbritannien och Tyskland.
(MaspalomasAhora + Dag&Natt)

Turistmässan i Madrid